5 pași pentru amenajarea locuinței

A venit în sfârșit ziua în care îți poți amenaja sau redecora spațiul!  Îți place designul interior și ai o mulțime de idei, dar nu ești sigur că în final rezultatele vor fi cele imaginate? În continuare găsești câțiva pași pentru a-ți pune ideile în ordine și pentru a da viață proiectul tău:

  1. Definește obiectivele proiectului

Planificarea e mai importantă decât planurile în sine! Începe cu o lista care să îți clarifice stilul care dorești să îl abordezi și ce anume dorești să incluzi sau să schimbi în spațiul ce urmează a fi amenjat. În același timp, fii precaut și nu te lăsa condus în capcana supraaglomerării spațiului. amenajarea locuintei

  1. Stabilește un buget

Planifică și estimează un buget care să includă articolele ce dorești să le achiziționezi (mobilier, corpuri de iluminat, textile, decor), costurile vopselei, manoperei și nu uita să aloci o parte din buget pentru neprevăzute!

  1. Alege paleta de culori

Orice spațiu bine amenajat va avea culori care se îmbină armonios între ele. Culorile influențează în moduri diferite starea noastră de spirit!

Gândește-te întâi la preferințele personale în materie de culori. Caută surse de inspirație și salvează ideile, accesându-le ori de câte ori e nevoie. O sursă ideală pentru aceasta poate fi Pinterest.

Dacă decizi să folosești o paleta de culori deschise și un stil minimalist, asigură-te că aduci o pată de culoare vie locuinței tale, printr-un obiect de mobilier, decor sau chiar o plantă decorativă. În cazul în care dorești să folosești o paletă de culori vii pentru o încăpere cu personalitate, combină culorile vii cu cele neutre, reci. alegeculori

  1. Luminează încăperea

Lumina este sursă de energie, așadar este esențială! O încăpere bine luminată va fi mai deschisă, mai aerisită și mai primitoare! Sfatul nostru este să folosești obiecte decorative (de exemplu: oglinda) în proximitatea geamurilor. Astfel, lumina se va reflecta în oglindă, aducând sentimentul unui spațiu mai mare și mai confortabil.

De asemenea, nu uita: culorile deschise reflectă lumina!

  1. Creează o atmosferă caldă și primitoare, prețuiește spațiul care îl numești “acasă” și nu uita să te bucuri de rodul muncii tale!

alegelumina   Sursa fotografii: Pinterest

Comentarii