Amenajarea camerei pentru nou nascut

Fiecare mamica, proaspata mamica sau viitoare mamica se gandeste la modul in care doreste sa amenajeze camera copilului. Culori vii sau pastelate, mobilier alb sau colorat, tema camerei, organizarea spatiului, obiecte decorative, toate pentru confortul copilului si a parintilor.

Aici puteti gasi cateva sfaturi utile pentru o amenajare cat mai reusita a celei mai pline de viata camere din casa:

  • Gama cromatica – alegerea culorilor e foarte importanta, in special pentru psihic. De obicei culorile pastelate aduc mai multa lumina, caldura si confort psihic, pe cand culorile vii aduc dinamism si o nota de curaj.

nursery colors Peretii pot fi vopsiti intr-o culoare si completati cu accesorii decorative, pot fi acoperiti cu tapet (floral sau tematic), pot fi pictati (teme: natura, munti, copaci, flori, animale, etc...). nursery wall decor Daca folosesti o singura culoare pentru pereti, ai curaj si decoreaza tavanul sau foloseste un covor texturat. nursery tavan

  • Amplasarea mobilierului – patutul e bine sa fie amplasat in apropierea surselor de lumina naturala, iar scaunul sau fotoliul de alaptare in apropierea patutului.

nursery mobilier Asigura-te ca alegi un scaun/fotoliu pentru alaptare care sa fie nu doar aspectuos, ci si comod! Vei petrece destul de mult timp aici si stim ce mare nevoie are o mama de "colt" confortabil. Comoda si alte corpuri de depozitare sunt absolut necesare si foarte utile. Alege o comoda cu mai multe sertare, hainutele si toate cele necesare copilului tau avand nevoie de spatii multe si bine departajate. nursery chair

  • Obiecte decorative – foloseste obiecte decorative potrivite pentru copilul tau. Au un efect pozitiv asupra incaperii! Acestea pot fi: forme geometrice, animale de plus, rame decorative sau cu poze, numele sau initiala numelui copilului, o perna decorativa personalizata, etc…

nursery details

  • Lumina – bucura-te din plin de lumina naturala! Iar pe noapte, nu uita de o lampa de veghe si o veioza sau lampar cu lumina calda.

nursery name Gandeste pe termen lung – fa decorul ales sa fie relevant si pentru un copil de 3-4 ani, pentru a nu fi nevoit sa renovezi intreaga incapere cand va creste copilul.

Fa din spatiul de care dispui un loc al linistii, al luminii, al bucuriei si al armoniei.  

Sursa fotografii: Pinterest

Comentarii